гр.София, ул.Ген.Михаил Савов №22

0888412974 / 0886173350 info@fiat-alfa.net

Газови уредби

ЗАЩО ДА КАРАМ НА ГАЗ (LPG) ?

Газовата уредба е отлично решение на проблема с високите цени на горивата. Когато карате на пропан-бутан (LPG) вие не само спестявате пари, а също помагате и за опазването на околната среда. Това е една от причините, поради които част от автомобилните производители вграждат газови системи в автомобилите си. Например: Fiat Panda Natural Power, Fiat Qubo Natural Power и други.
Ако искате да разберете точно колко ще спестите при употребата на пропан-бутан (LPG), може да използвате нашия онлайн калкулатор за гориво.

МОЖЕ ЛИ ГАЗОВАТА УРЕДБА ДА ПОВРЕДИ АВТОМОБИЛА МИ ?

Често може да чуете съвети от приятели и познати да не слагате газова уредба на автомобила си, тъй като тя може да го повреди. Това обаче е напълно грешно. Газовата система трябва да бъде подбрана правилно и монтирана от специалист, тъй като правилното позициониране на отделните елементи е изключително важно. Това ще ви гарантира, че газовата система по никакъв начин няма да навреди на автомобила ви.

ЩЕ ИМА ЛИ РАЗЛИКА В РАЗХОДА И ВЪРВЕЖА НА АВТОМОБИЛА ВИ ?

В днешно време газовите системи могат да бъдат прецизно настроени, а дори и свързани с бензиновият компютър на автомобила. По този начин няма да усещате никаква разлика във вървежа или разхода на автомобила ви. За да бъде постигнат този ефект, е важно автомобилът ви да работи безпроблемно на бензин.
Много от фирмите, които предлагат монтаж на газови системи, обещават по-нисък разход. Това е възможно, но със сигурност ще повлияе на вървежа на колата. Затова ние не подкрепяме и не препоръчваме тази практика.

ЗАЩО ДА ИЗБЕРА ТАРТАРИНИ ИЛИ ТОРЕЛИ ?

Ние препоръчваме газовите системи на Тартарини и Торели, защото те имат дългогодишен опит на пазара и са доказали своето качество. Газовите уредби на Тартарини са от висок клас и се произвеждат в Италия от 1941г. Днес се продават в повече от 58 държави. Също така системите на марката се вграждат фабрично и в някои модели на Фиат, като например Fiat Panda, Fiat Qubo, Fiat Punto и други. Продуктите на Тартарини позволяват изключително прецизна настройка, затова са подходящи дори и за автомобили, отговарящи на екологичната категория Евро 6, а също така за превозни средства със СТАРТ-СТОП функия, Ecotec двигатели и други.
От друга страна продуктите на Торели предлагат отлично съотношения между цена и качество. 

Повече за газовите уредби на Тартарини може да прочетете ТУК, а за газовите уредби на Торели ТУК.

ОПАСНО ЛИ Е ДА КАРАМ НА ГАЗ ?

Газовата система трябва да бъде подбрана внимателно и монтирана от специалист, който да спази всички предписания за безопасност на производителя.
За да бъдете още по-сигурни и спокойни докато шофирате, ние проверяваме всяка една газова система,която е монтирана от нас в нашия пункт за годишни технически прегледи, който е оборудван с всичко необходимо. По-този начин ние ви гарантираме, че може да бъдете спокойни докато шофирате, тъй като газовата система, монтирана на вашия автомобил, отговаря на всички норми за безопасност, въведени от Европейския съюз.

КЪДЕ МОГА ДА ЗАРЕЖДАМ ПРОПАН-БУТАН (LPG) ?

В днешно време почти всяка бензиностанция предлага както бензин и дизел, така и пропан-бутан (LPG). В България съществуват повече от 1500 обекта, на които може да заредите газ. Ние ви съветваме да избирате по-големите вериги, тъй като е важно да зареждате чиста и качествена газ.

 

 

 

Може да разгледате онлайн-магазина ни за газови системи: www.bgauto-gas.com